Maść CBD Salve 1% - 100ml

  • Wyprzedaż
  • Zwykła cena 119,00 zl
Z wliczonym podatkiem.


Maść konopna CBD SALVE – kompleksowa ochrona i pielęgnacja skóry w jednym

Nasza maść konopna CBD SALVE to produkt przeznaczony do pielęgnacji i ochrony każdego rodzaju skóry, ze szczególnym uwzględnieniem skóry suchej i wrażliwej, a także borykającej się z problemem egzemy, atopowego zapalenia skóry, łuszczycy i po zabiegach dermatologicznych. To produkt całkowicie naturalny stworzony na bazie naturalnych składników ze sprawdzonych upraw, bez zawartości szkodliwych substancji pochodzenia syntetycznego. Każdy nasz produkt jest przebadany pod kątem dermatologicznym, o czym świadczą nasze atesty i certyfikaty.

Maść konopna CBD SALVE – rola CBD w pielęgnacji skóry

Kombinacja niezwykłych właściwości CBD sprawia, że nasza maść konopna CBD SALVE jest produktem o bardzo szerokim spektrum działania. Maść konopna doskonale sprawdzi się w codziennej pielęgnacji skóry, z uwagi na swoje pozytywne właściwości: - regularne stosowanie maści może przynieść ulgę w dolegliwościach, objawiających się bólem, - kannabinoidy w formie maści stanowią cenne wsparcie przy łagodzeniu stanów zapalnych, - maść świetnie nadaje się do stosowania na wrażliwą, uszkodzoną skórę – także przy różnego rodzaju otarciach i ranach, - maść jest bardzo łagodna, dzięki czemu nadaje się dla alergików, - składniki aktywne, zawarte w maści, mogą łagodzić oparzenia słoneczne i zapobiegać powstawaniu kolejnych, - zapewnia wsparcie w przypadku osób, które spędzają większość czasu w łóżku – składniki aktywne, zawarte w maści, mogą przeciwdziałać powstawaniu odleżyn, - CBD to idealny ratunek dla skóry, dotkniętej różnego rodzaju problemami, - dodatkowe składniki aktywne, zawarte w maści, zapewniają skórze odpowiedni poziom nawilżenia i piękny, zdrowy wygląd.

Maść konopna CBD Salve 1% – skład (INCI)

Cannabis Sativa Seed Oil – olej z nasion konopi siewnych. Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Ma zdolności lecznicze, przyspiesza gojenie ran, działa antyalergicznie, może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Idealny dla osób z AZS, egzemą i łuszczycą. Doskonale odbudowuje, wzmacnia i przywraca komfort skórze. Sprawdza się w walce z trądzikiem, ponieważ ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Wykazuje również silne działanie przeciwzmarszczkowej, jest naturalnym antyoksydantem i ma zdolność do szybszej regeneracji skóry. Theobroma Cacao Seed Butter - masło z orzechów kakaowca. Masło kakaowe znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce głównie ze względu na dobre właściwości nawilżające, regenerujące, odżywcze i przeciwutleniające. Masło kakaowe jest bardzo dobrze tolerowane przez skórę. Ma naturalny, kakaowy zapach i jest polecane szczególnie w pielęgnacji cer dojrzałych, suchych i odwodnionych. Butyrospermum Parkii Butter – masło shea. Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ oprócz pozostawiania ochronnego i zabezpieczającego filmu wykazuje właściwości regeneracyjne. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie, świetnie sprawdza się na otarcia i rany, a także na podrażnienia po depilacji. Cocos Nucifera Oil – olej kokosowy. Olej, który pozyskuje się w miąższu kokosa w wyniku tłoczenia należy do gamy olei nieschnących, czyli pozostawiających wyraźny, tłusty film. Jest bardzo odporny na działanie czynników zewnętrznych i wysokich temperatur. Olej kokosowy jest bogaty w kas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, palmitynowy i kaprylowy. Jest również naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o poziomie od 2 do 4 SPF. Dzięki temu, że jest olejem nieschnącym wykorzystuje się go jako tłusty emolient, który odżywia, silnie natłuszcza i chroni skórę oraz włosy przed środowiskiem zewnętrznym. Olej kokosowy wykorzystuje się w pielęgnacji skóry suchych, wrażliwych i atopowych, ponieważ koi i niweluje uczucie ściągnięcia. Cannabis Sativa Seed Extract – ekstrakt z konopi siewnych. Nasz sekretny składnik i sztandarowy produkt marki HempKing, o którym możecie poczytać na naszym blogu, by dowiedzieć się o jego niesamowitych właściwościach. Cera Alba – wosk pszczeli. Jest produkowany przez pszczoły miododajne. Wykazuje działanie natłuszczające, ochronne i zabezpieczające, ale jest też komponentem stricte leczniczym, pomocnym w regeneracji uszkodzonego naskórka. Vitis Vinifera Seed Oil – olej z nasion winogron. To jeden z najsilniejszych, naturalnych antyutleniaczy. Jest bogaty w witaminę A i E, czyli witaminy odpowiadające za młody wygląd skóry. Zawiera wysoki poziom NNKT oraz minerały takie jak potas, fosfor, wapń, magnez bor czy jod. Olej winogronowy ma bardzo wszechstronne działanie naskórne i działa na kilku jej płaszczyznach: działa regenerująco, antyoksydacyjnie i z powodzeniem stosowany jest w kosmetykach anti-aging. Zwiększa jędrność i elastyczność, poprawia pracę gruczołów łojowych, odświeża, wyrównuje koloryt, utrzymuje właściwy poziom nawilżenia. Jest doskonale absorbowany przez naskórek, więc po nałożeniu nie pozostawia po sobie tłustej warstwy. Tocopheryl Acetate – witamina E. Niezwykle ważna witamina dla dobrej kondycji skóry, szczególnie istotna dla osób z suchą skórą. Zwana jest witaminą młodości, ponieważ bezpośrednio wpływa na procesy starzeniowe. Pomaga w transporcie składników odżywczych do skóry. Jest również naturalnym, bezpiecznym konserwantem. Rosmarinus Officinails Extract – ekstrakt z rozmarynu. Jest bardzo silnym antyutleniaczem. Eliminuje wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo, nawilżająco, a także silnie wygładzająco. Polecany jest do pielęgnacji skór mieszanych, tłustych i trądzikowych, dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym. Vanilla Planifolia Fruit Oil – olejek waniliowy. Pozyskiwany bezpośrednio z kwiatów wanilii – charakteryzuje się cudownym, mocnym i intensywnym zapachem waniliowym, który długo utrzymuje się na skórze, dzięki czemu wykorzystywany jest głównie jako komponent zapachowy, jednak dzięki sporej zawartości polifenoli, wanilia jest również bardzo dobrym antyoksydantem i działa przeciwzapalnie. Skóra jest Twoją osobliwą tarczą ochronną – to ona broni Cię przed czynnikami zewnętrznymi, chroni przed bakteriami i promieniowaniem UV. Jej uszkodzenie, podrażnienie czy zmiany chorobowe mogą prowadzić do przykrych konsekwencji i znacznego pogorszenia jakości Twojego życia. Jeżeli borykasz się z jej problemami, spróbuj naszą maść konopną CBD Salve 1% – jesteśmy pewni, że skutecznie wzmocni Twoją skórę i pomoże Ci w walce z problemami.